thisisvdo_logo_O-diensten

Videodistributie

Als de video is gemaakt, begint het pas. Want een succesvolle video is een video met kijkers, die je doelgroep raakt, bindt of beweegt. Met videodistributie zorgen we er samen voor dat jouw boodschap daadwerkelijk jouw doelgroep bereikt, waar deze zich ook bevindt. Hier houden we al tijdens het opstellen van de videostrategie rekening mee.

Kanalen

Nadenken over de distributie doen we voordat we gaan starten met de productie van de video. Het kanaal kan namelijk de vorm of het formaat bepalen. Op het ene kanaal werken horizontale video’s beter, op het andere verticale. Daarbij is het aannemelijk dat jouw doelgroep actief is op meer dan één kanaal.

Website of Instagram, mail of WhatsApp, YouTube of TikTok. Samen maken we de ideale mix qua kanalen zodat de doelgroep niet om jouw video heen kan.

Paid vs Owned

Gaan we paid media inzetten? Owned? Of een combinatie. Dat is afhankelijk van het doel van jouw video. En de doelgroep. 

Onder paid media verstaan we kanalen waarmee we onbekenden proberen te bereiken. Denk aan YouTube pre-rolls, LinkedIn-advertenties of Story Ads. Door de inzet van paid media boren we dus in potentie een hele nieuwe groep aan.

Onder owned media verstaan we kanalen die je als organisatie in eigen beheer hebt. Kanalen die jouw volgers en klanten nu al bezoeken. Denk aan jullie website, de eigen sociale kanalen of de wekelijkse nieuwsbrief.

In veel gevallen zal er een combinatie van paid en owned nodig zijn voor effectieve videodistributie. Neem Facebook als voorbeeld. Wil je een video maken puur en alleen voor jouw volgers? Zelfs dan kun je overwegen advertentiegeld uit te geven, aangezien de algoritmes op deze platformen ervoor zorgen dat slechts een beperkt aantal van je volgers jouw video op een ‘organische’ manier zullen zien. De rest wordt via paid media bereikt, om zo het gewenste resultaat te behalen.

Meten en finetunen

Video online? Dan is het werk zeker nog niet klaar. Afhankelijk van de media-inzet monitoren we continu wat de video doet. We AB-testen meerdere varianten om te kijken welke het beste presteert. Op deze manier kunnen we gedurende een campagne bijsturen en zorgen dat het distributiebudget zo effectief mogelijk besteed wordt.

videomarketing

Not just video

Onze slogan, en daar zit natuurlijk een gedachte achter. Want videomarketing is zoveel meer dan alleen video’s produceren.
Voor ons ligt succes besloten in de volgende heilige drie-eenheid: strategie, creativiteit en distributie. En die hangen nauw met elkaar samen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart