videostrategie-thisisvdo

Videostrategie

“Laten we een video maken. Over… ja, over wat precies. Of een vlog? Dat vinden mensen leuk nu, toch?” Nog te vaak denken organisaties vanuit de vorm, en niet vanuit het doel of de inhoud. Video is natuurlijk één van de krachtigste manieren om mensen te bereiken. Maar dat kan alleen een succes worden als je gedegen nadenkt over de strategie. Zeker als je dit middel structureel wilt inzetten, is een goede videostrategie een must. Goed nadenken en dingen uitdiepen voordat er ook maar één seconde is gefilmd. 

Doel bepalen

Waar wil je videocontent voor inzetten?
Wat is het algemene doel?

Hiermee bedoelen we dan niet het doel van één video maar je gehele videocontentstrategie, gedurende een langere periode. Wil je awareness vergroten? De expertrol claimen of juist de engagement verhogen? Ieder doel vergt een andere aanpak en dus een andere videostrategie.

Research

Het startpunt bij het opstellen van de strategie is gedegen onderzoek. Onderzoek naar de doelgroep, de huidige content- en marketingstrategie en kijken wat de concurrentie doet. Onze bevindingen zetten we om in inzichten. Die vormen weer de basis voor het idee en dus de video’s.

Hero, Hub, Hygiene

Na het vaststellen van het doel en inzichten starten we met het videocontentplan. Dit doen we aan de hand van het 3H-model. Verschillende soorten videocontent met elk een specifiek doel, doelgroep en frequentie.

Distributieplan

Nu we in grote lijnen weten welke content er gecreëerd gaat worden stellen we een distributieplan op. In het distributieplan bepalen we waar, wanneer en hoe we de videocontent gaan verspreiden. Denk hierbij aan de kanaalkeuze en een onderverdeling in paid en owned media.

KPI's

Om te bepalen of een campagne geslaagd is stellen we samen zogenoemde KPI’s op. Gedurende de campagne houden we alles goed in de gaten, waardoor we tijdig kunnen bijsturen.

Videomarketing

Not just video

Onze slogan, en daar zit natuurlijk een gedachte achter. Want videomarketing is zoveel meer dan alleen video’s produceren.
Voor ons ligt succes besloten in de volgende heilige drie-eenheid: strategie, creativiteit en distributie. En die hangen nauw met elkaar samen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart