Blog

Hoe zorg je voor onderscheidende video’s?

Inhoudelijk heb je alles goed voor elkaar. Je weet voor wie je de video maakt, je weet wat je met de video wilt bereiken en wat je met de video wilt vertellen. Je hebt je huiswerk goed gedaan en dit heeft geresulteerd in een video die goed gevonden wordt en precies doet wat het moet doen. Maar ja, je concurrent heeft ook niet stilgezeten en heeft een video over hetzelfde onderwerp en samen staan jullie bovenaan in de zoekresultaten. Hoe zorg je er dan voor dat jouw video beter zal beklijven dan die video van de concurrent? Aldus, hoe zorg je voor onderscheidende video’s?

Het extra sausje voor onderscheidende video’s

Het is het extra sausje dat jouw video onderscheid van de rest. Dit zorgt ervoor dat je video niet alleen inhoudelijke sterk is, maar ook beter blijft hangen. Uit onze ervaring blijken drie uitgangspunten uiterst effectief. Dit zijn creativiteit, kwaliteit en geloofwaardigheid. Dit hebben we vertaald naar de ‘The Pretty, The Slightly Odd & The Honest’. Aan de hand van deze drie pijlers toetsen wij al onze concepten. Alle concepten die wij presenten bij onze opdrachtgevers voldoen aan minimaal één van deze pijlers.

The Pretty

Onder ‘The Pretty’ scharen we video’s die oogverblindend zijn, video’s waar de schoonheid van afspat, video’s waar je de liefde van de maker voelt. Het zijn beelden die je betoveren en je doen verlangen naar meer. 

The Slightly Odd

Een tikkie gek, een tikkie vreemd, saaie videocontent is er immers al genoeg. Onder de ‘Slightly Odd’ vallen video’s die net even anders zijn, die je laten glimlachen en die je positief verrassen. Het is deze videocontent die ervoor zorgt dat je de video steeds weer opnieuw bekijkt en doorstuurt naar je eigen vrienden en kennissen. 

The Honest

Eerlijkheid duurt het langst, dit weten we allemaal. Met ‘The Honest’ bedoelen we content met “echte” mensen. Content die je raakt, die je gelooft. Het zijn de verhalen van mensen zoals jij en ik die een gevoelige snaar kunnen raken. Video’s uit het leven gegrepen die zorgen voor herkenbare situaties. Het is videocontent die grote organisaties menselijker kunnen maken. 

Wij geloven dat het gebruik van deze drie pijlers zorgt voor onderscheidende video’s. Welke van de drie je uiteindelijk kiest zal afhankelijk zijn van de boodschap die je wil vertellen en/of dit past bij de branding van het bedrijf. Het één sluit het ander ook niet uit, ‘The Pretty” kan prima samengaan met de andere twee.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart